clubstation VERON
afdeling Walcheren

COTA 2016

Veel experimenten tijdens Camping On The Air 2016

Vorig jaar was er iets misgegaan met de planning van Camping Buitenhof waardoor het COTA-weekend helaas geannuleerd moest worden, maar de 2016 editie vond traditie getrouw weer plaats in Lewedorp. Na de absentie van een jaar wisten de lokale zendamateurs de locatie gelukkig nog goed te vinden want gedurende het weekend was het gezellig druk!

Het weekend begon natuurlijk weer met een colonne van landrovers, ex-brandweerauto's etc. die de reis van Walcheren naar de Bevelanden aanvaarden. Sommigen moesten van (veel) verder komen of speelden juist een (bijna) thuiswedstrijd. Na aankomst werd eerst de kantine annex radioshack in gereedheid gebracht om alle amateurs met hun apparatuur een plaatsje te kunnen geven. En apparatuur was er weer in overvloed: de meest mooie sets werden uitgestald en aangesloten, maar ook de nieuwe antenne-analyser van Veron Walcheren wachtte na wat eerdere schermutselingen nu de echte vuurdoop.

Camping wordt Antennepark

Geen verbinding zonder antenne, dus er zouden gedurende de COTA weer vele bouwsels de revue passeren. We zullen je een opsomming van alle creaties besparen, maar een blik op de vele foto's die op de PI4ZWN website in het Fotoboek te zien zijn leert dat er weer het nodige uit de kast werd getrokken om maar QRV te kunnen zijn op een of andere band.

De eerder genoemde nieuwe analyser, de RigExpert AA-600, draaide overuren want er moesten dus vele antennes aan de tand gevoeld worden. En omdat het adagium "één is géén" ook de gemiddelde zendamateur niet vreemd is werd de uitslag van de RigExpert natuurlijk gecontroleerd met minstens twee andere exemplaren van een ander fabricaat. Gelukkig waren de verschillende analysers het meestal wel met elkaar eens.

Tradities blijven

De regelmatige COTA deelnemer weet natuurlijk dat aan bepaalde tradities plichtsgetrouw wordt vastgehouden: we noemen bijv. het oorlam van Jan, de gebakken eieren van Wim en de afhaal chinees van 's Heerenhoek. En deze opsomming is niet volledig! Verder was het gehele weekend voorzien van uitstekend weer.

Alle deelnemers hebben zich weer uitstekend vermaakt en het moet dus wel vreemd gaan wil er volgend jaar geen COTA zal plaatsvinden!

Je was er niet bij? Kijk dan in het ZWN Fotoboek om te zien wat je allemaal gemist hebt....

73, Wijnand PA3HFJ.