clubstation VERON
afdeling Walcheren

JOTA 2007

20 en 21 oktober 2007 was het weer JOTA-JOTI weekend.

Bij Kazan de Wolf scoutinggroep in Middelburg was er bij de beverleiding, bestaande uit: Samantha, Jolanda, Erwin en Lida, interesse om mee te doen aan de JOTA met hun groep. De gebruikte roepletters voor deze 50e JOTA  waren net als een aantal voorgaande jaren PA3GEO/J.
Er was een speurtocht met portofoons georganiseerd om en rond het meiveld, en er kon een verbinding worden gemaakt via de 2 meterband met Karin, PD0KM. De vragen die gesteld werden door zowel Karin als bevers waren al van tevoren op papier uitgewerkt.

Robert, PA3GEO werkte met de storno mobilofoon (ex brandweer) die Dan, PA1FZH had meegenomen als basis station bij Kazan de Wolf. Als antenne werd de popovnic dipool gebruikt te samen met een uitschuifmast.

Frank, PE1EWR ging met een aantal bevers op stap met de portofoons die afgestemd waren in de 70 cm band. Het was de bedoeling om via de radio instructies te ontvangen over de te lopen route.

Over het weer hadden we niet te klagen, de zon scheen en het was goed uit te houden. De mobiele equipe van scouting Nederland heeft ons ook nog bezocht! Deze mensen werden door Dan binnen gepraat via de sked frequentie.

Ondanks dat we ons een paar uur hebben kunnen inzetten voor de Kazan bevers, hopen we dat er volgend jaar weer een volledig weekend kan worden meegedaan.

 

73 Robert, PA3GEO

 

Klik hier voor foto's van de JOTA 2007.