clubstation VERON
afdeling Walcheren

Nachtvossenjacht 4 februari 2006

Zaterdag 4 februari is de jaarlijkse nachtvossenjacht geweest op 80 meter, wat weer een geslaagd evenement was blijkens de reacties.

De nachtjacht staat voor een 80 meter vossenjacht waarbij al rijdend naar een baken moet worden gereden, en daarna al lopend naar een vos. Onderweg zijn er diverse opdrachten, en zijn er tevens verschillende vragenlijsten die wel of niet iets te maken hebben met de radiohobby.

Dit keer moesten de vier groepen vanaf het startpunt in Middelburg-Zuid via Grijpskerke, Serooskerke en Gapinge naar het Baken. Michel PD4AVO mocht de groepen weer om beurten op weg sturen, Ronald PA10725 stond in Gapinge voor de volgende opdracht.

 

Robert PA3GEO wordt grondig gecontroleerd door Ronald PA10725. Het vermoeden bestond dat Robert informatie op zich droeg die hem een tijdwinst van meer dan 4 minuten zou op kunnen leveren. . . . .

 

. . . . gelukkig denkt Robert, niets gevonden.

Dan PA1FZH stond bij het baken, en was tevens met zijn nieuwe verbinding/commandowagen op de verschillende frequenties QRV voor de mobiele deelnemers, de loopgroepen én de organisatie. Het baken stond in de gedemte haven van Veere, tevens een mooie parking voor de deelnemers.

 

Blik op de nieuwste aanwinst van Dan PA1FZH. Het commandocentrum voor deze jacht. Op de voorgrond een splinternieuwe soeppan met daarin de onvergetelijke erwtensoep.

Hans PE1MMB stond op het eindpunt van de vossenjacht, op de Oude Boswegin Zanddijk.

Het weer werkte prima mee, want iedereen kon zich goed kleden op de temperatuur van zo’n 2 graden. Na de looptocht konden de deelnemers weer teruglopen naar Veere, alwaar de erwtensoep een goede opwarmer was voor de deelnemers. Alhoewel veel vaste deelnemers niet konden meedoen vanwege QRL-matige activiteiten waren er toch voldoende mensen die in vier groepen meededen.

 

De uitslag was als volgt:

1e plaats groep 1 1 uur 31 min; Karin PA10491 en Wijnand PA3HFJ
2e plaats groep 3 1 uur 42 min; Wendy PA10536 en Robert PA3GEO
3e plaats groep 4 1 uur 46 min; Jolande en Cor PE1PTQ, Kim PD2KIM, Willy en Louis PE1RNT
4e plaats groep 2 1 uur 57 min; Lisette en Piet PE1NPX.

 

Hans PE1MMB leest de uitslag van de wedstrijd voor. Op de achtergrond zijn Piet en Lissete heel blij na het horen van het resultaat

 

Karin PA10491 pinkt een traan weg na het horen van de uitslag van de wedstrijd. Ook Wijnand is even ontdaan.

We hebben ook dit keer weer dankbaar gebruik mogen maken van de facilitaire middelen van Karin PA10491 en Wijnand PA3HFJ voor het bereiden van de soep, tevens ook de vossenjachtspullen van de Veron afdeling Walcheren.

Tenslotte wil de organisatie ook nog Rens PA1IJF bedanken voor zijn assistentie bij de catering en Sal PD1SAL voor het mentaal ondersteunen van de achterblijvers in het commandocentrum. Allen bedankt!

 

Kim PD2KIM was na zoveel erwtensoep gewoon een beetje misselijk. Willy haar moeder had haar nog zo gewaarschuwd.

 

De soep wordt nooit zo heet gegeten als hij wordt opgediend. Jolande wrijft Louis PE1RNT dit even haarfijn in.

We hopen dat iedereen weer een leuke avond heeft gehad, graag tot een volgende keer!

73’s van Hans PE1MMB, Dan PA1FZH, Michel PD4AVO en Ronald PA10725.

 

De organisatie: Hans "wil niet starten" PE1MMB . . . .      . . . . Dan "hu?", PA1FZH . . . .

 

. . . . Michel "lastige vraag" PD4AVO en Ronald "oortje" PA10725