clubstation VERON
afdeling Walcheren

Nachtvossenjacht 8 november 2003

Na het schuiven met een steeds groeiend aantal ploegenroosters, was zaterdag 8 november aangewezen als datum voor de najaarsnachtjacht op 80 meter.


Traditiegetrouw werd bij de grote M in Middelburg gestart. Vanaf 19:30 kon iedereen verzamelen en vanaf 20:00 gingen de diverse groepen op pad, met een tussenpoze van 10 minuten.

Door loting waren de volgende groepen samengesteld:

Michel (PD4AVO) en Ronald(PA10725) zorgden bij het startpunt voor de begeleiding.

Michel, PD4AVO en Ronald, PA-10725 zorgden bij het startpunt voor de begeleiding

Vanaf de grote M moest eerst het baken gevonden worden. Om de deelnemers een eindje op de goede weg te helpen, had de organisatie gezocht naar een opdracht in Arnemuiden. Voor de hand liggend zou zijn geweest om het aantal “de Nooijers” op te zoeken en in grafiekvorm af te zetten tegen het aantal “van Belzens”, maar vanwege het feit dat de vossenjacht geacht werd vóór 24:00 afgelopen te zijn, was de eerste opdracht dat de naam op het reclamebord van het station in Arnemuiden opgeschreven moest worden.

Vervolgens moest het baken gevonden worden. Hiertoe was de bekende FZH jeep verscholen achter een enorme berg bieten op “de kleine Piet”. De volle maan werkte hier duidelijk in het voordeel van de jagers.

Bij het baken aangekomen, waren er een aantal vragen te beantwoorden. Voor de ingewijden was hier duidelijk de geest van Michel in te herkennen. Behalve dat er een aantal vragen waren die voor de trouwe “Delta Ronde” luisteraars een makkie waren, werd er ook gevraagd naar de herkomst van de naam van het kleine dorpje ten Noordoosten van ‘s-Heer Arendskerke. Deze vragen deed sommigen onder de aanwezigen iets mompelen van “vannacht in de logeerkamer slapen”, maar uiteindelijk wist iedere groep toch een aantal seconden te winnen door het goed beantwoorden van de vragen.

Vanaf het baken ging men te voet naar de vos, bemand door Hans (PE1MMB) welke naast het vliegveld Midden Zeeland was geplaatst met de antennemast keurig in de lijn van een aantal bestaande vlaggenmasten.

Tot zover leek het vrij makkelijk……, maar hoe anders zou de avond verlopen.

Groep 1 was in 32 minuten bij het baken, met slechts 14 gereden kilometers. Helaas liepen ze vanaf het baken 180° verkeerd, zodat ze uiteindelijk om 22:30 met een lege ontvangeraccu weer terug waren bij het baken. Misschien toch eens de ontvanger testen tijdens een antennemeetdag?

Rens kwam als groep 4 na 38 minuten en 15 km bij het baken. Door het voordeel dat Sep 4 poten heeft, was Rens 20 minuten later al bij de vos waar hij een verkleumde Hans gezelschap bleef houden.

Groep 2 had dankzij de gloednieuwe bolide aan 109 minuten en 28 km voldoende om het baken te vinden en was na 37 minuten als tweede bij de vos. Dat hierbij een stukje net geploegde akker moest worden overgestoken, was slechts een klein detail van ca. 30 cm diep.

Groep 3 had na de opdracht in Arnemuiden ook de verkeerde kant op gepeild, zodat ze na een rondje “Noord Beveland bij nacht” uiteindelijk tegen 23:00 bij het baken waren. Echter, hen wachtte hier een enorm hartelijke ontvangst, mede veroorzaakt door het feit dat ze de gaslamp en het kooktoestel bij zich hadden.

Tijdens het opwarmen van de erwtensoep (met worst) werden Rens en Sep als winnaars bekend gemaakt.

Sommigen kunnen haast niet wachten totdat de soep al warm is, of zou Ronald, PA-10725 alleen maar in de soep roeren?

Uiteraard moest ook de wisselbeker worden toegekend en omdat Samantha (de bekerhoudster sinds de voorjaarsnachtjacht) na een Scouting-Hike met haar voeten in een teiltje water thuis zat, werd de beker door Dan, PA1FZH namens Samantha uitgereikt. Unaniem was besloten dat Rens, die dankzij de FZH superontvanger eindelijk eens had gewonnen, dit jaar de beker (met nootjes) op zijn nachtkastje zou mogen zetten.

Winnaar Rens, PA1IJF die niet met lege handen naar huis ging

Net voordat de maansverduistering begon was iedereen weer behouden thuis.

De organisatie wil alle deelnemers bedanken voor hun deelname en hoopt iedereen tijdens de voorjaarsnacht 2004 weer te ontmoeten.
Let op de aankondigingen in de Delta Ronde en de Delta loep voor de testdagen van de vossenjachtontvangers!!!!!!!!!

 

Michel, PD4AVO, Hans, PE1MMB en Dan, PA1FZH