clubstation VERON
afdeling Walcheren

Verslag Regiofinale OO Techniek

Einde februari kregen we via de secretaris van VRZA – ZWN het volgende verzoek:
OO Techniek is een praktische technologiewedstrijd voor teams van 4 leerlingen uit de groepen 5/6 en 7/8. De deelnemers komen er op een speelse en bijzonder stimulerende manier in aanraking met de wereld van wetenschap en techniek, in de hoop dat ze later een studie in die richting gaan doen omdat er in Zeeland een enorm tekort is aan personeel in W&T. De beste teams per regio mogen naar de landelijke finale in Arnhem.

Tijdens de regiofinaledag moeten de kinderen zo’n 15 minuten hun bouwwerk  demonstreren voor de jury, daarna hebben ze tijd voor randactiviteiten. Kent u zendamateurs die het leuk vinden zo’n randactiviteit te organiseren?

Ja, en dan gaan alle raderen draaien. Al snel werd duidelijk dat dit een gezamenlijk VERON – VRZA project zou gaan worden. Op de afdelingsbijeenkomsten werd er over gesproken, er kwam een stukje op de website en ook in de Delta Loep werd er aandacht aan besteed.

Dit leverde zowel ideeën (veel te veel) als uitvoerende amateurs (veel te weinig) op en zo kon het gebeuren dat op 4 april Jeroen, PE1MWB; Frank, PE1EWR; René, PA3CKP en Dan, PA1FZH afreisden naar het gebouw van Scalda in Vlissingen, op een steenworp afstand van de clubshack van ZWN.
De hoeveelheid meegesjouwd materiaal was iets minder dan op een gemiddelde JOTA of TECO-HIT maar het scheelde niet veel. Je wilt zoveel mogelijk laten zien over onze hobby maar de doorlooptijd van de groepjes was best snel en de spanningsboog van kinderen van 8-12 is niet zo hoog.

Samen hadden we al snel op drie sta-tafels de spullen opgezet voor de volgende activiteiten:

De middag was een groot succes. Zo kwamen we de volgende zaken tegen:

Middels de Facebook pagina’s van zowel de VRZA - ZWN als de VERON Walcheren werden meteen de foto’s on-line gezet, maar voor de mensen die nog ouderwets zijn, hierbij ook nog wat sfeerbeelden. Het feit dat er weinig gezichten van leerlingen herkenbaar zijn, is op uitdrukkelijk verzoek van de school i.v.m. privacy en ligt niet aan de fotograaf.

Wij hebben er weer van genoten en de verbeterpunten voor een volgende keer staan alweer op stapel.
Wie weet leidt deze dag tot meer introductie van het zendamateurisme op school.

Voor ons een geslaagde middag,

Frank, Jeroen, René en Dan