clubstation VERON
afdeling Walcheren

PACC 2012

Op 11 en 12 februari 2012 hebben we vanuit de clubshack van de VRZA deelgenomen aan de PACC contest onder de call PI4WAL.
De opbouw was gepland op zaterdagmorgen om 11:00 uur (start was om 13:00 uur lokale tijd) Ondanks het mooie winterzonnetje dat scheen waren de temperaturen nog laag, was het team dat het station ging opbouwen bestaande uit Piet, PA1PSD, Dan, PA1FZH, Robert, PD4AVO en Cor, PE1PTQ, ruim op tijd aanwezig.

Onder leiding van Dan PA1FZH werd de GAP verticale antenne opgezet, waarbij (achteraf) ook het bekende zakmes getoond werd (zie foto's in het fotoalbum)
De andere antenne was de bekende ZS6BKW draad dipool die altijd al vast op het PSD-gebouw bevestigd is. Na een klein half uur was het antenne gedeelte gereed en klaar om getest te worden met de nieuwe antenne analyser van Piet, PA1PSD. Na een korte check bleken de beide antennes op alle banden goed te zijn.

Nadat Robert, PA3GEO de log software van PA3AYQ op de PC van de club had geïnstalleerd konden we even genieten van een bakje koffie met de lekkernijen die door iedereen was meegebracht en waren we bijna gereed voor de start.
Even was er nog wat paniek omdat de contest software na installatie alleen in een klein scherm te zien was en viel niet te vergroten naar een volledig scherm. Handleiding software, alle kennis op dat moment aanwezig en de befaamde "klap op de rechter zijkant" gaven niet het gewenste resultaat.
Gelukkig dat Frank, PE1EWR nog even langskwam en met een paar muisklikken op de juiste plaats verscheen het volledige scherm. Het station was gereed.

De deelnemers waren:

Er werd gewerkt in de mode phone en CW.
Totaal werden 382 qso's gemaakt op de diverse HF-banden.

De condities op de hogere banden zijn duidelijk beter als een paar jaar geleden. Met name 15 en 20 m waren op langere afstand veel stations te horen en te werken.
Er is gewerkt met diverse stations over de grote plas. USA en Canada.

Mijn dank gaat ook weer uit naar de enthousiaste crew van PI4WAL.

Onze CLAIMED-SCORE: 36672 punten.
CALLSIGN: PI4WAL
CATEGORY: MULTI-ONE ALL HIGH MIXED.

Foto's?: klik hier

 

Best 73

Robert, PA3GEO