clubstation VERON
afdeling Walcheren

PACC 2017

In het weekend van 11 en 12 februari j.l. vond de PACC contest weer plaats. Zoals gebruikelijk werd de clubcall van Veron afd. Walcheren weer geactiveerd vanuit de VRZA afd. Zuid West Nederland clubshack.

Zowel de organisator, Robert PA3GEO, als deelnemer René PD0EJN stuurden een verslagje in, aangevuld door Karin PD0KM en Wijnand PA3HFJ.

We laten eerst Robert aan het woord:

Organisator "Robi" heeft zich vermaakt

Onder de call PI4WAL hebben we weer meegedaan aan de PACC contest op de HF banden. Op 11 en 12 februari j.l waren we qrv vanuit de VRZA-ZWN clubshack. Met PE1PTQ Cor en PD4AVO Michel heb ik zaterdag middag de amateur banden voorzien van cw en ssb signalen. De condities waren niet erg goed maar toch konden we zowel in ssb als cw diverse stations uit Canada en de USA werken.

Mede door de lange 160m OFC dipool antenne die was afgespannen door Rens PA1IJF was ons signaal op 80-40 en 20m goed sterk. We gebruikte maximaal 100 Watt output .

Zondag morgen heb ik met PD0EJN Rene en later ook PA3GFW Rolf verbindingen gemaakt. Zelfs konden we een HK3Q werken. (Columbia) 40 km van Bogota. Toch leuk in een zonne vlekken minimum. Ik denk dat we nu in het minimum zitten van de 11 jarige cyclus.

Nog even een paar details:

De log is inmiddels verstuurd aan de contest robot van de PACC.

Iedereen bedankt voor het meedoen en graag tot volgend jaar.

René fris en fruitig aanwezig

Zondag ochtend 07.00uur spring ik fris en fruitig uit mijn bed en geniet al bij voorbaat van het mogen meewerken aan de PACC contest bij PI4ZWN te Vlissingen. Niet wetende dat Robert PA3GEO net zo fruitig en fris was op gestaan als ondergetekende, dacht ik, ik ben te vroeg. Maar nee hoor Robert was alles al aan het opstarten. Behalve de verwarming !

Vlotte en minder vlotte verbindingen gemaakt. Mislukkingen horen er bij en wat leuk, dat ik als leek dan toch mag leren van de expertise die Robert na jaren heeft. Er was ook nog tijd om de zondagochtend ronde te draaien onder de leiding van Frank en Dan op 144.285 MHz usb.

Klokslag tien kwam Rolf PA3GWF aan en uurtje later ook nog Huib PD0RLX. Gezelligheid, onderling qso etc. Maar er moest ook nog wat gewerkt worden dus af en toe flink tekeer gegaan. Robert heeft de score opgevoerd tot over 300 ! Mooi resultaat en leuk voor de club.

Koek en zopie aanwezig en dan zit de PACC er weer op. Opgeruimd en ieder huiswaarts. Tot volgende jaar maar weer bij de PACC 2018.

Karin en Wijnand weer actief op de zaterdagavond

Wij, Karin PD0KM en Wijnand PA3HFJ, doen alweer de nodige jaren mee aan de PACC Contest en eigenlijk nemen wij altijd de zaterdagavond voor onze rekening. Hoewel Wijnand niet topfit was werden ook tijdens deze editie de lagere banden afgeschuimd om maar zoveel mogelijk verbindingen in het log toe te kunnen voegen.

Ook wij konden waarnemen dat de condities niet op z'n (of haar?) best waren maar toch werden er nog een kleine 90 QSO's gemaakt op voornamelijk 80 en 40 meter. Uit eerdere ervaringen bleek altijd al dat de "female touch" toch weer extra aandacht oplevert ("first de Young Lady, all others wait a moment!") dus Wijnand mocht zijn zere keel sparen en zich op het logprogramma storten. Wijnand was sowieso al blij dat hij Robert eindelijk had weten te overtuigen van het gebruik van het N1MM logprogramma.

Rond 12 uur werd het moeilijk om nog ongewerkte stations te vinden en ook op onze CQ's kwam geen respons meer, tijd om de kofferset weer in te pakken en huiswaarts te gaan.

Robert weer bedankt voor de organisatie!