clubstation VERON
afdeling Walcheren

Activering Flora & Fauna PAFF-0080

Als we onze hobby proberen uit te leggen aan collega's of vrienden, is één van de verklaringen altijd de volgende. Zendamateurs hebben de rare hobby dat als er iets is waar je een zender op-, aan- of in kunt zetten, je dit direct “misbruikt” om er een xxx-on-the-air van te maken.
Denk aan eilanden, bunkers, forten , bergtoppen, molens en gemalen, vuurtorens, kastelen en kerken. Dit nog los van allerlei “éénmalige herdenking activiteiten”.

Nu heb je op Walcheren of Zuid Beveland niet zo heel veel eilandjes of bergen en gingen vanwege Covid-19 de geplande Mills on the air en het Lighthouse weekend ook niet door.
Gelukkig hebben we wel veel natuurgebieden waar je rustig buiten op gepaste afstand van elkaar kunt zitten. Dit is door zendamateurs ook erkend en meteen verheven tot een Flora and Fauna on the air.

Eén van deze gebieden is het natuurgebied “Kapelse en Yerseke Moer”; PAFF-0080. Dit is makkelijk aan te rijden en meteen een goede gelegenheid om de zelfbouw antennes aan de tand te voelen. Er is namelijk een gezegde dat je niet alleen antennes moet bouwen maar dat je ook verondersteld wordt er af en toe verbindingen mee te maken!

Zo togen Robert, PA3GEO en Dan, PA1FZH op 14 augustus 2020 naar een rustig landweggetje net ten Oosten van het kanaal door Zuid Beveland.

 

We gebruikten de volgende set-up:

Mede dankzij de melding op het Flora & Fauna cluster kregen we veel “aanloop” en maakten we per persoon ruim 30 verbindingen op voornamelijk 40 en 80 meter. Het leuke van deze QSO's is dat je nog tijd hebt voor een praatje in plaats van het standaard 599. Ook viel het op dat we van veel tegenstations een bedankje kregen voor de activering; kennelijk was het al weer even geleden dat de Yerseke Moer in de lucht was gebracht. Een ander opmerkelijk iets is het afsluiten met 44 – 73.

Mooie verbindingen waren die met een twee andere flora fauna gebieden (DLFF-0090 en ONFF-0801) en een IOTA (EU-010)

Zo blijkt dat als je wilt, je altijd makkelijk en zonder veel kosten iets bijzonders in de lucht kunt brengen.

 

44 - 73

Robert, PA3GEO en Dan, PA1FZH