clubstation VERON
afdeling Walcheren

Hemelvaartsdag 2004

Op hemelvaartsdag 20 mei j.l. hebben diverse radioamateurs van VERON en VRZA zich vermaakt op recreatiegebied "De Piet" gelegen aan het Veersemeer.
Er werden verschillende experimenten gedaan door de aanwezige amateurs. Zo waren Jan, PA3BKZ en Jeroen, PE1MWB bezig met het in elkaar steken van een deltaloep die zou moeten functioneren op 40 meter maar ook op een andere band. De antenne werd aan een legermast bevestigd.

Waar zijn al die touwen nu weer voor nodig? Gelukkig heeft Jan, PA3BKZ een petje op, anders zou hij met
      zijn handen in het haar zitten.     Detailfoto van één van de twee 800 W aggregaten

Dan, PA1FZH en Cor, PE1PTQ waren druk in de weer met het opzetten van een parabool voor de 13 cm band. Deze parabool werd bevestigd op de meegenomen mastwagen van Cor. Voorts werd de zendontvanger van Dan aangesloten op de 13 cm transverter waarna contact gezocht werd met Frank, PE1EWR uit Vlissingen.
Na het uitrichten van de schotel is het gelukt om een SSB verbinding te maken met PE1EWR, helaas waren de signalen zeer mager maar verstaanbaar.
PA1FZH en PE1PTQ werkte SSB en PA3GEO Robert vond het wel aardig om zijn first op 13 cm in CW te maken.

Foto van de complete 13 cm unit. Links boven de Yaesu FT-817 met daaronder een spanningsverdeelkast voor controle prestaties agregaat en rechtsonder staat de 13 cm transverter, die aangesloten is op de inmiddels beruchte parabool antenne.

Rens, PA1IJF was ook aanwezig met zijn trouwe viervoeter Sepp (die later op de dag bezoek kreeg van zijn vriendinnetje Banjer) en zijn dochtertje Emma. Met de analyser probeerde Rens zijn mobiele DV-27 MHz antenne om te bouwen naar een werkende 21 MHz mobiele whipe antenne. Door middel van het aanbrengen van een extra spoel en het varieren van de lengte van de top van de antenne.

Rens, PA1IJF die bedenkelijk kijkt naar wat Dan, PA1FZH allemaal aan het doen is

Leo, PA0ULT was natuurlijk ook van de partij met zijn vrouw Arnolda en dochtertje Adaja. De tijdsbesteding van Leo ging voor een deel uit naar zijn pas verworven aggregaat. Heel handig voor DARES activiteiten. Wel grappig is dat Dan, PA1FZH precies een zelfde exemplaar bij zich had.

Zoek de verschillen     Leo, PA0ULT die aan het langste einde trekt

Ook had Leo in zijn caravan nog een homemade 40m ontvangertje staan waaraan een grote draadantenne werd vastgeknoopt. Ja hoor...er kwamen piepjes uit de luidspreker.

Ook zijn er nog een paar QRP verbindingen gemaakt op 7 en 14 MHz met de Yaesu FT-817 van Dan, PA1FZH. (5 watt PEP)
Een verbinding met LA2T bij Trondheim werd ook gehoord door een luisteramateur in de buurt van Wouw die via e-qsl direct een SWL rapport stuurde via internet.

QSL kaart van NL12339 ontvangen via EQSL. Bedankt Jeroen.

De partners van de amateurs, Ina, Jolande, Elna en Arnolda hebben zich ook deze dag prima vermaakt.
Natuurlijk mogen we ook Samantha en Marcel niet vergeten te noemen evenals Leen, PA0LCC die in de loop van de middag ook nog langs kwam.

Een ieder kijkt terug op een zeer geslaagde hemelvaartsdag met mooi weer en niet te veel wind.
We kijken al weer uit naar volgend jaar!

Robert, PA3GEO