clubstation VERON
afdeling Walcheren

Velddag 2003

Tijdens het velddagweekend waren enkele leden van onze afdeling neergestreken op de camping "de Buitenhof" te Lewedorp. De eerste dag was het weer uitstekend, veel zon en hoge temperaturen. Dat niet iedereen hierop was voorbereid werd 's avonds goed zichtbaar. De voeten en onderbenen van onze voorzitter hadden het zwaar te voorduren. Evenals het rode shirt van de penningmeester was niet meer van zijn lichaam te onderscheiden zodat het later onder de douche leek alsof hij ineens een wit hemd had aangetrokken.

Behalve een gezellig samenzijn was vooral op de zaterdag (mede door het warme weer) de belangstelling van andere amateurs groot. Ook niet amateurs keken wel eens vreemd naar al die masten, antennes en apparatuur Onder het genot van een vrolijk CW toontje op de achtergrond, wat helaas niet door iedereen werd gewaardeerd, werden weer enkele antennes uitgeprobeerd en werd er ook nog een enkele verbinding gemaakt.

Eindelijk was er dit jaar ook nog tijd voor het afbouwen van de 23 cm parabool, het grote velddag project van vorig jaar. Door het samenvoegen van enkele ontwerpen waaronder die van Jan, PA0SSB (Electron oktober 2001) kon na hard werken eindelijk de parabool in de mast, klaar voor een eerste verbinding. Een tegenstation was al snel gevonden en als snel was de eerste verbinding met Frank, PE1EWR een feit. Met een goed signaal konden de bouwers tevreden zijn met het eind resultaat. De echte vuurproef moet nog worden doorstaan tijdens de antennemeetdag op 31 augustus 2003.

Druk aan het bouwen ....     Het eindresultaat na 2 jaar zwoegen     "First" met Frank, PE1EWR. Hij werkt!

 

Vossenjacht tijdens veldweekend Lewedorp groot succes

Zaterdagavond 7 juni j.l. was de voorjaarseditie van de bekende nachtvossenjacht, welke deze keer reeds om 20.00 uur begonnen was. De nachtjacht begon vanaf camping Lewedorp alwaar 5 groepen om beurten vertrokken naar het baken en de vos. Ook dit jaar was de organisatie weer in handen van Hans, PE1MMB, welke de vos was. Dan, PA1FZH als baken en Michel, PD4AVO was weer present op de startlocatie.

De deelnemende vossenjagers moesten eerst naar het baken, welke was gevestigd in het haventje van Ellewoutsdijk. Daar stond Dan met zijn Jeep. Daar moesten de deelnemers een vragenlijst invullen, welke ging over de technische installatie van de Westerscheldetunnel. Alhoewel veel vragen niet gemakkelijk te beantwoorden waren, vond iedereen het toch verassend wat uiteindelijk de antwoorden waren op vragen zoals: hoeveel monitoren heeft de Tunneloperator, hoeveel ventilatoren, hulpposten en camera’s heeft de tunnel etc. Na het beantwoorden van de vragen moesten de groepen via de kerk opzoek naar de vos. Hans stond verstopt bij de ingang van fort Ellewoutsdijk.

Ruim 21 mensen deden zaterdagavond mee aan de nachtvossenjacht, welke door de deelnemers als heel goed ervaren is. Vooral de dorpskernen en de routes door de zak van Zuid-Beveland waren met het mooie weer een groot succes.

 

Dan de uitslag van de vossenjacht van zaterdagavond;

  • Op de 5e plaats groep nr 1 met Kim PD2KIM, Bram PD1ABK en Leo PAoULT met 75.5 minuten
  • Op de 4e plaats groep nr 3 met Rens PA1IJF, Sep de hond van Rens en Guido PE2GV met 70 minuten.
  • Op de 3e plaats groep nr 2 met Karin PA10491, Wijnand PA3HFJ, Marcel Oosterom, Samantha de Bruijn en Marjolijn Mijnders met 67.5 minuten
  • Op de 2e plaats groep nr 5 met Lisette, Piet PE1NPX en Walter PDoSCL met 53 minuten
  • Winnaar op de 1e plaats groep nr 4 Cor PE1PTQ, Jolande en hun hond Banjer, Elna en Marcel de Bruijn met 48 minuten

Na het bekend maken van de uitslag volgde nog de uitreiking van de wissel "poedelbeker". Cor,PE1PTQ die deze fel begeerde trofee vorig jaar mocht ontvangen van Robert, PA3GEO overhandigde de beker deze keer aan Samanta de Bruijn. Doordat zij geen vetrouwen had in groep nr 4 de uiteindelijke winnaar besloot zij daarom weer mee te gaan met groep nr 2 waarin onder andere Wijnand, PA3HFJ en Karin, PA10491 zaten. Omdat Samanta er van overtuigd was dat deze groep ook nu weer zou winnen, was de 3e plaats een enorme teleurstelling voor haar. Daarom werd de wissel "poedelbeker" in het bijzijn van de organisatie en alle jagers als aanmoediging aan haar uitgereikt.

Uitreiking "poedelprijs" door Cor, PE1PTQ aan Samantha

De organisatie dankt alle deelnemers van de vossenjacht, alsmede de mensen die middelen beschikbaar hebben gesteld voor het kunnen plaatsvinden van de vossenjacht, zoals de branders, zenders en enkele ontvangers.

Graag tot een volgende keer.